Close Menu
Sol ReporterSol Reporter
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Trendigt

Lilian Sjölund: Vad har vi skapat för samhälle om vi inte vill sätta barn till världen?

juli 3, 2025

Polisens nya metod – åka hem till misstänkta sexköpare

juli 3, 2025

Nytt signalsystem i drift – minskar tågförseningar

juli 3, 2025

Musk pudlar efter Trumps hot om utvisning

juli 3, 2025

Nu drar säsongen i gång – här är svamparna som du kan hitta redan nu

juli 2, 2025
Facebook X (Twitter) Instagram
Login
Facebook X (Twitter) Instagram
Sol ReporterSol Reporter
Webberättelser
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Nyhetsbrev
Sol ReporterSol Reporter
Hemsida » Fem sätt att njuta av primörfavoriten
Mat & Dryck

Fem sätt att njuta av primörfavoriten

NyhetsrumBy Nyhetsrummaj 24, 2025
Facebook Twitter WhatsApp Telegram Email Tumblr Reddit LinkedIn

Sparris med café de Paris-hollandaise

Vår är synonymt med sparrissäsong och sparrisen gör sig bra med en fet, lite syrlig sås. Den här kryddiga hollandaisen är inte bara god till sparris, testa den till andra goda vårprimörer eller vit fisk.

• Läs hela receptet här

Vårpizza med sparris

En vit pizza med grön sparris som skriker vår. Degen blir godast om den får jäsa i minst 12 timmar, så gör den gärna kvällen innan.

• Läs hela receptet här

Vit sparris med ’ndujasmör, mandel och syrlig yoghurt

Den vita sparrisen! Den är ju så god när den kommer på våren. Här kombineras den med lite het ’nduja och en sötsyrlig yoghurtkräm.

• Läs hela receptet här

Smöriga bönor och sparris i buljong

En rätt som fungerar lika bra till vardags som att bjuda på. Buljongen är syrlig, smörig, smakrik men ändå lätt. Sparrisen och bönorna går att byta ut mot andra primörer eller kål.

• Läs hela receptet här

Filodegspaj karamelliserad lök, örtig kräm och syrlig toppning

Perfekt bjudrätt som går att förbereda, kanske något för årets midsommarfirande?  Dekorera gärna med de ätbara blommor och örter som är i säsong.

• Läs hela receptet här

Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

Relaterade Artiklar

Sommarmat: Naturens egna smaksättare ger de godaste bakverken

Mat & Dryck juni 28, 2025

Krogkommissionen tipsar: Femton bra uteserveringar när solen tittar fram

Mat & Dryck juni 26, 2025

Bästa ölet till julbordet

Mat & Dryck juni 21, 2025

Så lagar du Nobelsnackisen – även känd som ”wokegröten”

Mat & Dryck juni 21, 2025

I köksalmanackan sätts vardagslivet på pränt

Mat & Dryck juni 21, 2025

Familjen som styrt våra matvanor i snart ett sekel

Mat & Dryck juni 21, 2025

Smakerna som följt Zeina Mourtada genom livet

Mat & Dryck juni 21, 2025

Ölskolan med veckans superkombo: Hazy dipa och blåmögelost

Mat & Dryck juni 21, 2025

Jens Linder: Till utflyktens försvar

Mat & Dryck juni 21, 2025

Redaktörens Val

Polisens nya metod – åka hem till misstänkta sexköpare

juli 3, 2025

Nytt signalsystem i drift – minskar tågförseningar

juli 3, 2025

Musk pudlar efter Trumps hot om utvisning

juli 3, 2025

Nu drar säsongen i gång – här är svamparna som du kan hitta redan nu

juli 2, 2025

Övergrepp på katolsk internatskola – fransk premiärminister anklagas för att ha mörkat

juli 2, 2025

Senaste Nytt

Så vill politikerna lösa problemen inom äldreomsorgen

juli 2, 2025

Från fastighetsmogul till kryptokung – så rik är Trump

juli 2, 2025

Egyptier i kruka blev dna-pionjär

juli 2, 2025
Facebook X (Twitter) Pinterest TikTok Instagram
2025 © Sol Reporter. Alla rättigheter förbehållna.
  • Integritetspolicy
  • Villkor
  • Kontakt

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Sign In or Register

Welcome Back!

Login to your account below.

Lost password?