Det var när artisten Dogge Doggelito, bland annat känd från hiphopgruppen The Latin Kings, gästade Youtubekanalen Reallokal som han berättade om hur han som barn turats om med några vänner att ha sex med en tonårsflicka i ett tält. Intervjun, som i förra veckan spreds som ett klipp i sociala medier, väckte starka reaktioner på grund av artistens lättsamma ton.

Ett par dagar efter att Expressen uppmärksammat händelsen avbokades Dogge från ett firande av The Latin Kings 30-årsjubileum på allaktivitetshuset Koordinaten i Oxelösund. Bakom avbokningen stod Oxelösunds kommun.

– Dogge har en ställning och position inte minst bland unga som gör att det han säger påverkar många. Man kan ju också välja att inte prata, vilket Dogge ändå gör och han verkar ju heller inte ångerfull över det hela, sade kulturchefen Anders Magnusson till Södermanlands Nyheter.

På onsdagen avbokades han också från Klossfestivalen på Fyrishov i Uppsala och från sin medverkan i sommarens Diggilooturné.

– Är det något som kommer upp som inte är politiskt korrekt med någon som vi samarbetar med så är det klart att vi måste se över det, sade Klossfestivalens projektledare Fredrik Novak till UNT.

Patrik Krall, vd för Krall Entertainment som arrangerar Diggilooturnén, säger till Kulturnytt att det är på grund av Dogges uttalanden som man väljer att avbryta samarbetet.

– Det är en tillställning som ska vara glad och för hela familjen. Då känns det som att de värderingar han står för inte stämmer överens med våra värderingar, säger Patrik Krall.

DN har sökt Dogge Doggelito. Till Expressen har han tidigare sagt att det som hände inte var ”en stor grej”.

– Jag minns det med glädje, inget negativt.

Share.
Exit mobile version